keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Kytkentäkaavio

Kaavion lukeminen

Aloitetaan vaikka siitä että ylhäällä kaaviota menee poikkiviivat 30 ja 15. 30 tarkoittaa akun plusnapaa ja 15 "virrat päällä" asentoa. Eli jos johdinviiva menee poikkiviivalle 15 on kyseinen sähkölaite käytettävissä vain kun sytysvirrat on päällä. Jos taas johdin menee viivalle 30, voi laitetta käyttää myös ilman sytytysvirtaa.
Alhaalla kaaviota menee poikkiviiva 31 joka on akun miinusnapa eli maadoitus. Akun miinusnavasta lähtevä johto menee auton koriin joka toimii kokonaisuudessaan miinusnapana eli maadoituksena eli siis ihan sama missäpäin autoa sähkölaite on, sen miinusnapa menee kiinni auton koriin joka on sitten yhteydessä akkuun.

Yllä olevasta kuvasta näkee sen että kun johdinviivat kohtaavat kaaviossa, ne ovat vain silloin liitetty toisiinsa kun risteyksessä on piste. Muuten ne on vain laittettu kaaviossa päälleikkäin kaavion selkeyttämiseksi. Kuvissa oleva kaavio on Ford Scorpion ajovalojen kytkentäkaavio ja laatikoissa olevat pallot joissa on raksi tarkoittaa lamppua eli polttimoa. Ja myös edellisestä päivityksestä käy selväksi että tuo ympyrä jossa on rasti sisällä tarkoittaa nimenomaan hehkulappua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti