perjantai 6. syyskuuta 2013

Viikonkuulumiset!

Noniin on perjantai päivä ja viikko taas takana päin! Olemme tällä viikolla tehnyt viime viikolla aloittamaamme Honda projektia, jossa oli ongelmana poikki ollut jarruputki eli koko putki meni vaihtoon.

Torstain ja perjantain aherrettuamme saimme putken irti ja viikonlopun jälkeen levänneenä jakoimme ja taittelimme uuden putken paikoilleen. Putken irti ottaminenkin oli vaikeaa koska tilaa ei juurikaan ollut ylimääräistä. Vanha putki jouduttiinkin katkaisemaan moneen palaseen että saimme sen pois paikoiltaan. Tämän takia pelkäsimmekin että saammeko uutta putkea paikoilleen.

No saimme maanantaina sen onneksi kokonaisena paikoilleen ja pienten lasku ja taitto virheiden takia lokariin jäi pätkä putkea ylimääräistä mutta kyllä sille paikka keksittiin! Tiistaina vuoroon jäikin sitten jarrujen ilmaus. Ensiksi ilmasimme imemällä ilmaa pois putkista mutta se ei toiminut tarpeeksi hyvin ja jarrupoljin jäi vielä löysäksi joten ilmasimme ne uudelleen pumppaus tekniikalla, eli pumpaamalla jarrua.

Pumppaustekniikka:
1. Pumppaa jarrupoljinta toistuvasti muutama kerta
2. Paina jarrupoljin pohjaan
3. Avaa jarrujen päästä ilmausruuvi ja jos sieltä tulee ilmaa ruuvaa ilmausruuvi takaisin kiinni ja toista kohdat 1-3
4. Tee edellä olevat kohdat kaikille pyörille

Ilmauksen jälkeen jarrupolkimen kuuluu olla kova eikä mennä pohjaan jos auto ei ole käynnisstä eli jarrutehostin on pois päältä. Jos auto käy ja tehostin toimii, jarru poljin menee kyllä pohjaan.

Torstaina auto haettiin pois mutta ennen luovutusta pesimme auton vielä.

Tässä video työstä.

Me teimme putken vaihtoa 4päivää mutta hinnoittelimme työn kolmesta tunnista koska tämä oli arviomme kauanko ammattilaiselta menee korjaukseen.

Tässä vielä video jarruputken pään teosta.





Sain mopoautooni tilatun vesipumpun torstaina jonka vaihto aloitetaan maanantaina! Toivottavasti tällä saadaan nesteiden vuoto loppumaan!

Hyvää viikonloppua kaikille lukijoille ja palataan taas ensi viikolla uusin aihein!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti