keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Jännitehäviö ja oikosulun etsintä



Jännitehäviö

Jännitehäviö mittauksella voidaan etsiä virtapiirissä oleva huono liitäntä. Jos jokin liitos on huono, virta purkautuu siinä kohdassa eikä pääse laitteelle asti jolloin laite ei toimi kunnolla. Yleismittarilla voidaan mennä virtapiiriä läpi ja etsiä huono liitoskohta. 

Alla olevassa kuvassa näkyy että laitteelle (josta nyt puuttuu hehkulampun piirrosmerkki) tulee vain 11,76V jännite eli jännitehäviö on 12-11,76=0,24V


Oikosulun etsintä

Jos auton sähköjärjestelmässä on vikaa ja jokin sulake palaa aina uudelleen ja uudelleen, voi vikaa lähteä etsimään tekemällä erikoistyökalun hehkulampusta ja sulakkeen tilalle laitettavista liittimistä ja johdoista. Lamppu siis laitetaan sulakkeen tilalle ja lampun kuuluisi palaa(jos jossain on oikosulku). Tämän jälkeen selvitetään mitä laitteita sulakkeen takana on ja ruvetaan yksi kerrallaan irroittaa niiden liittimiä. Lamppu sammuu kun viallinen virtapiiri löytyy. Nyt tiedetään pykälän verran enemmän vikakohdan sijainnista, ja voidaan lähteä tutkimaan lisää kyseisen laiteen johdoista ja liitännöistä missä vika on.






1 kommentti:

  1. Sega Mega Drive vs. Genesis TV Channel - VODl.CC
    TV Channel: Sega youtube to mp3 320kbps Mega Drive vs. Genesis TV Channel - VODl.CC. Uploaded by VODl.CC.

    VastaaPoista